Pražena jetrca s slanino


Potrebujemo

  • 70 dag svinjskih jetrc AVE
  • 15 dag prekajene slanine
  • 4 srednje velike čebule
  • 25 dag instant ajdove kaše
  • 20 dag mlade čebule
  • 1 žlico kisle smetane
  • oljčno olje
  • svinjsko mast
  • sol, poper, rožmarin, peteršilj in lovorjeve liste

Oznake receptov:

  • ajdova kaša
  • čebula
  • jetrca
  • lovorjev list
  • meso
  • peteršilj
  • rožmarin
  • slanina
  • smetana
  • začimbe

Pražena jetrca s slanino

Zahtevnost
35 min Čas priprave
Št. oseb

Instant ajdovo kašo stresemo v vrelo vodo in jo kuhamo na zmernem ognju ca. 15 minut. Med kuhanjem v ponvi segrejemo svinjsko mast in ji najprej dodamo na trakove zrezano slanino, nato sesekljano čebulo in po nekaj minutah še narezana jetrca. Za boljši okus med praženjem dodamo še rožmarin, peteršilj in lovorjeve liste in na samem koncu še poper in po potrebi sol.
Hkrati v drugi ponvi segrejemo oljčno olje, na njem popražimo na kolobarčke narezano mlado čebulo, ki jo nato skupaj z žlico masla umešamo v ajdovo kašo, ko je ta skuhana. Za piko na i koncu dodamo še žlico kisle smetane.

Dober tek!