Bujta repa s krvavicami



zahtevnost

število

oseb

4

čas

priprave

120 minut

Najprej damo kuhati svinjske kosti. Vode naj bo toliko, da so kosti pokrite za dober prst. Dodamo sol, lovorjev list in poper.


Kuhamo eno uro, nato dodamo kislo repo, proseno kašo in pripravimo podmet. Za podmet na svinjski masti svetlo popražimo moko (lahko še prej popražimo sesekljano čebulo, česen), dodamo mleto rdečo papriko in 3 zajemalke juhe, v kateri se kuhajo kosti in repa.


Dobro premešamo, da ni grudic in dodamo k repi. Kuhamo še približno 45 minut.


Ta čas spečemo krvavice. Krvavice premažemo s svinjsko mastjo, jih z iglo na več mestih prepikamo in pečemo približno 45 minut na 180 stopinj Celzija, dokler ne postanejo hrustljave.



Bujta repa je kuhana, ko meso odstopi od kosti.



Sestavine


  • 2 paketa krvavic AVE Chef
  • 300-500 g svinjskih kosti z mesom
  • 500 g kisle repe
  • 70 g prosene kaše
  • 8-10 zrn popra
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 žlica svinjske masti Ave
  • 1 zvrhana žlica moke
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • sol