Hot Dog za prave gurmane
Hot dog je značilna ameriška jed. Prvi ga je okoli leta 1870 na newyorških ulicah prodajal nemški priseljenec, in sicer na otoku Coney Island. Jed z imenom, ki bi ga lahko prevedli kot “vroči pes”, pa je s tem imenom postala popularna šele leta 1893.
ŠTRUČKE
Z naslednjim receptom lahko pripravite domače hot dog štručke, ki bodo popestrile marsikateri piknik ali večerno druženje z družino in prijatelji.
Iz naštetih sestavin pripravimo testo, ki ga dobro zgnetemo in ga pustimo počivati 30 – 60 minut. Testo razdelimo na 6 delov, vsakega malo razvaljamo in zvijemo v štručko. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih pustimo počivati še približno pol ure. Premažemo jih z jajcem, po želji posujemo s sezamom in jih v pečici pečemo na 190 stopinj približno pol ure oz. do zlato rumene barve.
HOT DOG
Hrenovke skuhamo, slanino pa popečemo v ponvi. Medtem naribamo sveže zelje, ketchup in majonezo pa zmešamo v koktejl omako.
Hot dog štručko prerežemo na pol. Notranjost štručke najprej premažemo s sirnim namazom in vanjo položimo hrenovko ter slanino. Štručko nadevamo z naribanim zeljem in čezenj polijemo koktajl omako. Po želji dodamo še nasekljano papriko.
Dober tek!

Sestavine
Štručke (6 kosov)
- 500 g mehke moke
- 1 vrečica suhega kvasa
- 100 ml mlačnega mleka
- 150 ml mlačne vode
- 30 g zmehčanega masla
- 50 ml olja
- 1 jajce
- 1 žlička soli
- 1 žlica sladkorja
- Sezam (po želji)
Hot dog
- AVE HOT DOG brez ovoja
- AVE pečena mesna slanina
- Sveže zelje
- Sirni namaz
- Majoneza
- Ketchup
- Zelena paprika