zahtevnost
število
oseb
6
čas
priprave
90 minut
Hot dog je značilna ameriška jed. Prvi ga je okoli leta 1870 na newyorških ulicah prodajal nemški priseljenec, in sicer na otoku Coney Island. Jed z imenom, ki bi ga lahko prevedli kot “vroči pes”, pa je s tem imenom postala popularna šele leta 1893.
ŠTRUČKE
Z naslednjim receptom lahko pripravite domače hot dog štručke, ki bodo popestrile marsikateri piknik ali večerno druženje z družino in prijatelji.
Iz naštetih sestavin pripravimo testo, ki ga dobro zgnetemo in ga pustimo počivati 30 – 60 minut. Testo razdelimo na 6 delov, vsakega malo razvaljamo in zvijemo v štručko. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih pustimo počivati še približno pol ure. Premažemo jih z jajcem, po želji posujemo s sezamom in jih v pečici pečemo na 190 stopinj približno pol ure oz. do zlato rumene barve.
HOT DOG
Hrenovke skuhamo, slanino pa popečemo v ponvi. Medtem naribamo sveže zelje, ketchup in majonezo pa zmešamo v koktejl omako.
Hot dog štručko prerežemo na pol. Notranjost štručke najprej premažemo s sirnim namazom in vanjo položimo hrenovko ter slanino. Štručko nadevamo z naribanim zeljem in čezenj polijemo koktajl omako. Po želji dodamo še nasekljano papriko.
Dober tek!
Hot dog