Medena rebrca z zeljevo solato Coleslaw
Zelje, korenje in polovico čebule narežemo na tanke trakce in vse skupaj prestavimo v skledo. Solimo, dodamo, jogurt, majonezo, gorčico, sveži koper in vinski kis. Vse skupaj
rahlo solimo in popramo.
Dobro premešamo in postavimo v hladilnik. Medena rebrca so marinirana, zaradi tega jih po potrebi dodatno začinimo na koncu. Preden jih bomo uporabili, jih pustimo eno uro na sobni temperaturi. Rebrca rahlo premažemo z oljem in jih na straneh opečemo na vročem žaru.
Rebrca vzamemo z žara in jih za 5 min zavijemo v alu folijo. Folijo odstranimo, rebrca narežemo na kose, ter vse skupaj postrežemo s coleslaw solato in čebulo, ki smo jo pred tem narezali na tanke trakce in rahlo osolili.

Sestavine
- AVE MEDENA REBRCA
- ¼ glave svežega zelenega zelja
- 2 korenčka
- 50 g majoneze
- 50 g jogurta
- 1 rdeča čebula
- 1 žlička gorčice
- 1 žlica vinskega kisa
- sveži koper
- poper
- sol