Medena rebrca z zeljevo solato Coleslaw


zahtevnost

število

oseb

2

čas

priprave

35 minut

Zelje, korenje in polovico čebule narežemo na tanke trakce in vse skupaj prestavimo v skledo. Solimo, dodamo, jogurt, majonezo, gorčico, sveži koper in vinski kis. Vse skupaj

rahlo solimo in popramo.


Dobro premešamo in postavimo v hladilnik. Medena rebrca so marinirana, zaradi tega jih po potrebi dodatno začinimo na koncu. Preden jih bomo uporabili, jih pustimo eno uro na sobni temperaturi. Rebrca rahlo premažemo z oljem in jih na straneh opečemo na vročem žaru.


Rebrca vzamemo z žara in jih za 5 min zavijemo v alu folijo. Folijo odstranimo, rebrca narežemo na kose, ter vse skupaj postrežemo s coleslaw solato in čebulo, ki smo jo pred tem narezali na tanke trakce in rahlo osolili.


Sestavine


  • AVE MEDENA REBRCA
  • ¼ glave svežega zelenega zelja
  • 2 korenčka
  • 50 g majoneze
  • 50 g jogurta
  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlica vinskega kisa
  • sveži koper
  • poper
  • sol