Natrgana svinjina
Izjemno mehko in sočno meso, ki ga lahko uporabimo kot mesni nadev k raznim burgerjem, sendvičem, pa tudi za tacose ali kanapeje. Neminljiva klasika pa še vedno ostaja v kombinaciji krompirjevega pireja in zelenjave.
1. Svinjsko pleče operemo in dobro osušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami. V skledi zmešamo sladkor, sol, stisnjen česen, dimljeno papriko in sveže mleti poper. Dodamo malo olja in dobro premešamo, da dobimo gladko začimbno pasto, s katero premažemo in dobro natremo meso.
2. Pečico segrejemo na 140 stopinj Celzija. Čebulo olupimo in razrežemo na četrtine, ki jih stresemo v globok pekač. Na čebulo položimo začinjeno meso. Del, ki je najbolj masten, naj bo obrnjen navzgor. Pekač za 1 uro potisnemo v ogreto pečico.
3. Po 1 uri peke pekač vzamemo iz pečice in ga pokrijemo z aluminijasto folijo. Meso pečemo v ogreti pečici še 4 do 5 ur oziroma toliko časa, da se tako zmehča, da ga lahko z rokami natrgamo na manjše kose.
4. Pekač z mesom vzamemo iz pečice in previdno odstranimo alu folijo. Počakamo, da gre para izpuhti, potem pa meso preložimo na desko in ga pokrijemo z aluminijasto folijo. Pustimo, da počiva 30 minut, potem pa ga z vilicami natrgamo na manjše kose, ki jih prelijemo s sokom, ki se je nabral v pekaču. Dobro premešamo in ponudimo s prilogo po želji.
Dober tek!

Sestavine
- 1,25 kg svinjskega pleča
- 1 žlica dimljene paprike
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 2 stroka česna
- Sol
- Poper
- Olje
- 2 čebuli