Osvežilna solata s piščancem
Koščke fileja prelijemo s sojino omako, oljem ter dodamo sol in poper. Meso v marinadi pustimo stati na sobni temperaturi, vmes pa se lotimo priprave ostalih sestavin.
Kumare, papriko in avokado narežemo na kocke, češnjev paradižnik pa na polovičke. Fižol in koruzo odcedimo. V ustrezno slani vodi skuhamo testenine, katere nato odcedimo in ohladimo.
Na srednjem ognju popečemo marinirano meso.
V večji skledi zmešamo meso, testenine in zelenjavo (papriko, fižol, koruzo, kumare, paradižnik, avokado), solimo in popramo ter po okusu dodamo malo kisa. Po želji začinimo še s sušenim česnom, dodamo pa lahko tudi začimbe, kot sta bazilika in origano.
V drugi posodi gladko zmešamo jogurt, majonezo in kečap, umešamo še poper ter prelijemo solato, vse skupaj še enkrat dobro premešamo in damo v hladilnik, v katerem naj počiva vsaj dve uri. Testeninsko solato lahko pripravimo tudi en dan prej – v kolikor jo bomo pustili v hladilniku čez noč, se bodo okusi med sabo še bolj povezali, testeninska solata pa bo dobro ohlajena in sočna.
Dober tek!

Sestavine
- 300 g testenin
- 300 g piščančjega mesa
- paprika
- beli fižol iz konzerve
- sladka koruza
- kumare
- češnjev paradižnik
- avokado
- sojina omaka
- 2 dl navadnega jogurta
- 2 polni žlici majoneze
- 2 polni žlici kečapa
- poper
- sol
- olje
- kis
- grobo mlet sušen česen/bazilika/origano (po želji)