Piščanec s špecli v gobovi omaki


zahtevnost

število

oseb

3

čas

priprave

45 minut

Sous vide pripravljeno piščančje meso vzamemo eno uro pred pripravo iz hladilnika in pustimo na pultu, da se ogreje na sobno temperaturo.


Meso obrišemo do suhega (začimb ne odstranjujemo), in ga na maščobi zlato popečemo. Ko je meso popečeno, dodamo narezane šampinjone in pražimo vse skupaj minutko, da gobe zadišijo. Vse skupaj potresemo z 1-2 žlicama moke in popražimo.


Zalijemo s toliko vode, da je meso do 1/2 pokrito. Premešamo, da se moka razpusti. Začinimo in pokrito dušimo 15 minut.


Medtem pripravimo špecle. Moki (200 g) dodamo mleko, 1 dl vode, 2 jajci, muškatni orešček in sol. Z metlico dobro premešamo, da ni grudic.



V večjem loncu segrejemo vodo, jo solimo in s pomočjo cedila z velikimi luknjami maso za špecle precedimo v vrelo vodo. Ko špecli priplavajo na površje, so kuhani. Špecle precedimo in jih dodamo v omako k piščancu.



Sestavine


  • 1 paket AVE Chef sous vide piščanca
  • 5-7 rjavih šampinjonov
  • 240 g moke (pšenične ali pirine)
  • 0,5 dl mleka
  • 2 jajci
  • maslo
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
  • timijan
  • sol
  • poper