Piščančje prsi na žaru z limono in timijanom


zahtevnost

čas

priprave

60 minut

V plitvi posodi zmešajte limonin sok s timijanom, delci rdeče paprike, sesekljanim česnom, oljem, soljo in črnim poprom. Piščanca z mešanico dodobra premažite in ga pustite počivati vsaj eno uro, po želji pa lahko piščanca marinirate tudi en dan prej in ga do peke hranite v hladilniku.


Piščančja prsa pečemo do zlato-rumene barve. Ko prsa postrežemo, meso po želji okrasimo s popečenimi limoninimi rezinami in vejico timijana.


Po želji lahko piščanca pripravimo tudi v ponvi, za prilogo pa se bosta k mesu najbolje podala riž in maslena zelenjava.



Dober tek!



Sestavine


  • ½ žlice limoninega soka
  • ¼ žličke posušenega timijana
  • ½ žličke posušenih koščkov rdeče paprike
  • 1 strok česna
  • ¼ skodelice olivnega olja
  • ¼ žličke soli
  • ¼ sveže mletega črnega popra
  • 4 piščančje prsi (opcijsko s kostjo ali brez)