Piščančje prsi na žaru z limono in timijanom
V plitvi posodi zmešajte limonin sok s timijanom, delci rdeče paprike, sesekljanim česnom, oljem, soljo in črnim poprom. Piščanca z mešanico dodobra premažite in ga pustite počivati vsaj eno uro, po želji pa lahko piščanca marinirate tudi en dan prej in ga do peke hranite v hladilniku.
Piščančja prsa pečemo do zlato-rumene barve. Ko prsa postrežemo, meso po želji okrasimo s popečenimi limoninimi rezinami in vejico timijana.
Po želji lahko piščanca pripravimo tudi v ponvi, za prilogo pa se bosta k mesu najbolje podala riž in maslena zelenjava.
Dober tek!

Sestavine
- ½ žlice limoninega soka
- ¼ žličke posušenega timijana
- ½ žličke posušenih koščkov rdeče paprike
- 1 strok česna
- ¼ skodelice olivnega olja
- ¼ žličke soli
- ¼ sveže mletega črnega popra
- 4 piščančje prsi (opcijsko s kostjo ali brez)