Piščančje rolice s sirom in špinačo


zahtevnost

število

oseb

2

čas

priprave

30 minut

Piščančja prsa razrežemo na tanjše zrezke. Te potolčemo s kuhinjskim kladivom ter jih dobro začinimo s soljo, poprom in vegeto. Špinačo drobno sesekljamo in vanjo vmešamo jajce. Nadev rahlo posolimo. Zrezke razprostremo in jih nadevamo s špinačnim nadevom. Vsako posamezno rezino sira položimo na zrezek ter nadevan zrezek zavijemo v rolico. Da se ne razpre, jo prepičimo z zobotrebcem.


Piščančje rolice popečemo na žaru ali ponvi na malo masla do zlato rjave barve.



Postrežemo s prilogo po izbiri. Pa dober tek!



Sestavine


  • Paket AVE piščančjih prsi brez kože
  • Špinača
  • Rezine sira (trapist ali edamec)
  • Sol
  • Poper
  • Vegeta
  • Jajce