Piščančji zrezki s topinamburjem in pečenim paradižnikom


zahtevnost

število

oseb

2

čas

priprave

30 minut

Piščančja prsa razrežemo po dolgem, da dobimo zrezke. Predvidoma 2 zrezka iz ene polovičke. Premažemo s kurkumo in oljem, solimo in popramo.

 

Žar ponev ali žar dobro ogrejemo in zrezke opečemo na eni strani, ter obrnemo. V ponev dodamo paradižnik in prerezan topinambur, ter opečemo še zelenjavo.


Pečemo tako dolgo, da so zrezki na obeh straneh lepo opečeni, zelenjava pa opečena, na ugriz pa še vedno kompaktna (al dente).


Postrežemo s svežo solato, kislico, mlado špinačo ali rukolo, ki jo pokapljamo z nekaj kapljicami oljčnega olja. Vse skupaj rahlo solimo.



Sestavine


  • Piščančja prsa file ali piščančji zrezki AVE GSO
  • Kurkuma
  • Oljčno olje
  • Paradižnik
  • Topinambur
  • Sveža solata, kislica, mlada špinača ali rukola
  • Sol, poper