Sous vide pripravljeno piščančje meso obrišemo do suhega (začimb ne odstranjujemo) in narežemo na manjše koščke.

Meso na hitro popečemo na olivnem olju, dodamo na trakove narezano papriko, šampinjone, čili, začimbe in približno kavino skodelico vode.

Vode dodamo le toliko, da bo nadev za tortilje sočen. Vse skupaj dušimo 10 minut, da se sestavine povežejo.

Na koncu dodamo še koruzo in peteršij.

Pšenične tortilje popečemo v ponvi (brez maščobe), jih obložimo s solato, nadevom, čebulo in omako iz kisle smetane.

Omako pripravimo tako, da v smetano ali jogurt stremo strok česna, solimo, popramo in dobro premešamo.

Img 5793 1 950x353
zahtevnost
čas priprave
Clock 20 minut
število oseb
Clock 3

Sestavine

  • 1 paket AVE Chef sous vide piščanca
  • 1 rdečo papriko
  • čili
  • 5-6 rjavih šampinjonov
  • žlico mešanice začimb za tortilje
  • 150 g koruze
  • peteršilj ali koriander
  • pšenične palačinke (tortilje)
  • 1 lonček kisle smetane ali jogurta
  • 1 strok česna
  • rdečo čebulo
  • mešano zeleno solato
  • olivno olje
  • sol
  • poper