Rib eye z zeleno solato


Steak in solata, nepremagljiva klasika.


zahtevnost

število

oseb

2

čas

priprave

20 minut

Preden bomo izdelek uporabili, ga pustimo eno uro na sobni temperaturi. Med tem pripravimo solato. Solato razrežemo na grižljaj velike koščke in jo v cedilu operemo pod tekočo vodo.


Pustimo, da se solata osuši in jo prestavimo v skledo. V kozarcu zmešamo olje, kis in dijonsko gorčico ter vse skupaj prelijemo preko solate. Rahlo solimo in popramo ter vse skupaj premešamo in postavimo v hladilnik.


Žar ogrejmo in meso za nekaj minut postavimo na najmanj ogreti del. Meso prestavimo na vroči del žara in ga na vseki strani opečemo cca 2-3 min.


Vzamemo z žara in prestavimo na rešetko, da nekoliko počiva. Meso postavimo na krožnik, dodamo grobo morsko sol, polnozrnato gorčico, rahlo popramo ter na krožnik dodamo zeleno solato.


Sestavine


  • AVE RIB EYE
  • zelena listnata solata
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • oljčno olje
  • vinski kis
  • poper
  • groba morska sol