Rib eye z zeleno solato
Steak in solata, nepremagljiva klasika.
Preden bomo izdelek uporabili, ga pustimo eno uro na sobni temperaturi. Med tem pripravimo solato. Solato razrežemo na grižljaj velike koščke in jo v cedilu operemo pod tekočo vodo.
Pustimo, da se solata osuši in jo prestavimo v skledo. V kozarcu zmešamo olje, kis in dijonsko gorčico ter vse skupaj prelijemo preko solate. Rahlo solimo in popramo ter vse skupaj premešamo in postavimo v hladilnik.
Žar ogrejmo in meso za nekaj minut postavimo na najmanj ogreti del. Meso prestavimo na vroči del žara in ga na vseki strani opečemo cca 2-3 min.
Vzamemo z žara in prestavimo na rešetko, da nekoliko počiva. Meso postavimo na krožnik, dodamo grobo morsko sol, polnozrnato gorčico, rahlo popramo ter na krožnik dodamo zeleno solato.

Sestavine
- AVE RIB EYE
- zelena listnata solata
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- oljčno olje
- vinski kis
- poper
- groba morska sol