Roastbeef na žaru s šampinjoni in modrim sirom
Preden bomo meso uporabili, ga pustimo eno uro na sobni temperaturi.
Šampinjone s ščetko očistimo, odrežemo morebitni poškodovan del beta in jih razpolovimo. Manjše gobe lahko pustimo cele.
Žar ogrejmo in meso za nekaj minut postavimo na najmanj ogret del žara. Naoljeno ponev postavimo na žar, dodamo gobe in žličko masla, solimo, vse skupaj premešamo, dodamo vejico rožmarina in česen. Pečemo minuto ali dve, da se gobe rahlo opečejo, vendar še ne začnejo spuščati vode.
Meso prestavimo na vroči del žara in ga na vseki strani opečemo cca 1-2 min. Vzamemo iz žara in prestavimo na rešetko, da nekoliko počiva.
Meso razrežemo na 1 cm debele trakce, postavimo na krožnik z gobami in na vrh dodamo nekaj tankih rezin sira z modro plesnijo. Rahlo solimo in posujemo s sveže mletim poprom.

Sestavine
- AVE ROSTBIF
- 150 g šampinjonov
- sir z modro plesnijo
- vejica rožmarina
- 1 strok česna
- maslo
- olje
- poper
- sol
- ponev, ki jo lahko postavimo na žar