Solata s piščančjimi stegni in gorčičnim prelivom
Piščančja stegna razrežemo na trakce in jih rahlo solimo. Ogrejemo ponev v katero smo dodali nekaj olja in meso na vseh straneh enakomerno opečemo.
V manjši skledi ali shakerju za koktajl zmešamo kis, limonin sok, olje in nekaj gorčice. Vse skupaj rahlo popramo in dobro pretresemo.
V skledi zmešamo narezane liste solate, zelišča in kuhan fižol, ter jih razporedimo po krožnikih, na katerih bomo jed postregli. Dodamo koščke opečenega mesa in vse skupaj pokapljamo z gorčično omako.

Sestavine
- Stegna file (piščančja stegna brez kosti in kože) AVE GSO
- Mešana solata (zelena solata, rukola, mlada špinača itd.)
- Sveža zelišča (bazilika, origano, peteršilj, drobnjak)
- Kuhani rumeni fižol ali katera druga stročnica
- Oljčno olje, vinski kis, limonin sok
- Gorčica
- Sol, poper