Solata s piščančjimi stegni in gorčičnim prelivom


zahtevnost

število

oseb

2

čas

priprave

30 minut

Piščančja stegna razrežemo na trakce in jih rahlo solimo. Ogrejemo ponev v katero smo dodali nekaj olja in meso na vseh straneh enakomerno opečemo.


V manjši skledi ali shakerju za koktajl zmešamo kis, limonin sok, olje in nekaj gorčice. Vse skupaj rahlo popramo in dobro pretresemo.



V skledi zmešamo narezane liste solate, zelišča in kuhan fižol, ter jih razporedimo po krožnikih, na katerih bomo jed postregli. Dodamo koščke opečenega mesa in vse skupaj pokapljamo z gorčično omako.



Sestavine


  • Stegna file (piščančja stegna brez kosti in kože) AVE GSO
  • Mešana solata (zelena solata, rukola, mlada špinača itd.)
  • Sveža zelišča (bazilika, origano, peteršilj, drobnjak)
  • Kuhani rumeni fižol ali katera druga stročnica
  • Oljčno olje, vinski kis, limonin sok
  • Gorčica
  • Sol, poper