Svinjska pečenka sous vide na grašku po francosko
Pred pripravo vzamemo pečenko vsaj eno uro prej ven iz hladilnika, da se ogreje na sobno temperaturo.
5 rezin pancete si pustimo, s preostalo ovijemo korenje. Korenje pečemo v že ogreti pečici na 200 stopinj, 20 minut. Vmes ga obrnemo.
5 rezin pancete narežemo na rezine in jih v ponvi popečemo. Dodamo 50-80 g masla in na tanke trakce narezano čebulo. Pražimo, dokler čebula ne postekleni. Zatem dodamo grah, solimo, popramo in pokrito dušimo 5 minut. Tik pred pripravo, pečenko vzamemo iz ovitka, jo do suhega obrišemo (začimbe pustimo) in vtremo še začimbe po svojem izboru.
Pečenko popečemo z vseh strani na maslu, najprej na malo višji temperaturi, da zunanjost zakrkne, potem temperaturo zmanjšamo in pokrito pečemo dokler notranjost pečenke ne doseže 74 stopinj. Vmes obrnemo in polivamo z maščobo. Ne pečemo predolgo, ker bo pečenka drugače suha.

Sestavine
- Svinjska pečenka Sous vide Ave
- 100 g pancete Ave
- 400 g mladega graha
- 1 srednje velika čebula
- 200 g manjšega korenja
- 100 g masla
- začimbe (česen, muškatni orešček, kumina, timijan, rožmarin, majaron, sol, poper)