Vratovina s pečeno mini papriko
Izdelek je mariniran, zaradi tega ga po potrebi dodatno solimo na koncu. Preden bomo meso uporabili, ga pustimo eno uro na sobni temperaturi. Med tem pripravimo paprike.
Paprike položimo na ogreti del žara in jih na vseh strani opečemo toliko časa, da postane koža črna in začne rahlo odstopati. Paprike vzamemo z žara, pustimo, da se nekoliko
ohladijo in jim odstranimo kožo. Paprike postavimo v globoki krožnik in jih posujemo s strtim česnom.
Rahlo solimo in popramo ter prelijemo z oljem in kisom. Pustimo v hladilniku, da nekoliko počivajo. Meso rahlo premažemo z oljem in ga postavimo na ogreti žar. Pečemo 5-7 min na vsaki strani in meso odstavimo.
Pustimo, da se meso nekoliko ohladi in po potrebi dodatno solimo ter popramo. Postrežemo s pečenimi paprikami.

Sestavine
- AVE VRATOVINA
- sveža mini paprika
- česen
- olje
- kis
- poper
- sol