Čevapčiči s slanino in kajmakom


zahtevnost

število

oseb

4

čas

priprave

30 minut

Za pripravo domače mase za slovite čevapčiče boste potrebovali mešanico mesa, ki vam jo pripravijo v AVE mesnih centrih in kombinacijo izbranih začimb.


Vse sestavine, razen slanine, dobro pregnetemo in za nekaj ur postavimo na hladno. Ko je masa dodobra ohlajena iz mase pripravimo tanjše čevapčiče, katere ovijemo v pripravljene kose slanine. Ovite čevapčiče pečemo na segretem žaru do primerno rjave barve oz. primerne zapečenosti slanine.


Postrežemo jih skupaj s kajmakom, ajvarjem, čebulo in lepinjo.



Dober tek! 



Sestavine


  • 500 g zmletega svinjskega mesa
  • 500 g govejega (ali telečjega ali ovčjega) mesa
  • 3 žličke zmlete sladke paprike
  • 3 stroki drobno sesekljanega česna
  • 2 žlici mešanice zelišč (origano, bazilika, majaron, timijan, peteršilj)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici kajmaka
  • poper
  • sol
  • 0,5 dl mineralne vode
  • slanina